Oamenii de știință moderni


Când alchimiștii au scris în tratatele lor de alchimie că vor să preschimbe orice material în aur, fizicienii și chimiștii moderni s-au uitat cu microscoapele lor performante și au observat că numărul și configurația de protoni și electroni care deosebesc atomul de aur de atomul oricărui alt element chimic nu pot fi schimbate prin metode convenționale sau accesibile, așa că au decretat că alchimiștii erau în căutarea unui lucru imposibil.

Când taoiștii au spus că o parte din sămânța reținută prin coitus saxonicus va circula spre creier, alimentând ființa umană cu energie și inteligență, medicii moderni s-au uitat în atlasele lor de anatomie și au observat că în realitate sperma se varsă, în cazul acestei practici, în vezica urinară, de unde se pierde la următoarea urinare, așa că au discreditat teoria taoistă ca fiind nefondată.

Se pare că cu cât oamenii de știință acumulează mai multe informații și construiesc aparate mai sofisticate, cu atât devin mai tonți.

10 thoughts on “Oamenii de știință moderni

 1. Cudi 02.10.2017 / 08:43

  Cred că fiziologia nu ține cont de filosofie, ce trebuie eliminat, e eliminat. Life finds a way. Altminteri, nesuflarea nasului ce avantaje spirituale aduce (mucii fiind mult mai aproape de creier)?

 2. Lotus 02.10.2017 / 20:02

  Posibil ca fiziologia să nu țină cont de filosofie, cu toate că un observator fin ar putea obiecta că enunțul tău este deja unul filosofic. Dar taoiștii nu fiziologiei îi vorbeau, ci omului conștient, interesat să se ridice deasupra instinctelor primare fiziologice. Cât despre reținerea mucilor, eu n-am citit nicăieri c-ar ajuta la ceva. După cum n-am auzit de nici un tratat ezoteric care să considere proximitatea față de creier drept criteriu al reținerii anumitor fluide sau secreții interne. Așa că nu-ți rămâne decât să te întrebi de ce sperma sau menstruația da, în timp ce secrețiile nazale nu. Deși răspunsul e ușor de intuit.

 3. Renata Carageani 02.10.2017 / 20:40

  Textul acesta e din categoria, „fute-m-aș dar n-am cu cine”?!

 4. Lotus 02.10.2017 / 22:44

  Nu.

 5. Iosif 03.10.2017 / 18:02

  Chinazarii ieftine iluzorii si inutile…

 6. Renata Carageani 04.10.2017 / 18:58

  Bun. Comentariul anterior a fost o glumă de neam-prost, din partea mea.
  Acum, vorbind serios, pe ce te bazezi când susții că „o parte din sămânța reținută prin coitus saxonicus va circula spre creier, alimentând ființa umană cu energie și inteligență”? Cu excepția postulatului taoist. (Normal, ar trebui să-i întreb pe ei pe ce se bazează, dar tu ești, în clipa asta, interfața dintre mine și taoism.)
  Cum traversează acea „parte” din lichidul spermatic draconica barieră hemato-encefalică?
  Ce specificitate sau chimiotactism are „acea parte” a spermei ca să aleagă drept destinație finală – creierul? Se știe, adică s-a demonstrat chimic și în practica chirurgicală că un anestezic sistemic este cu atât mai eficient, cu cât e mai lipofil (fentanil vs. opioide). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1746584
  Probabil că o să-mi spui că acea parte a spermei care ajunge la creier e una „subtilă”. Deci, o vibrație, o umbră, o savoare a spermei ajunge în creier.
  În regulă. Partea subtilă și nedetectabilă pein măsurători de laborator ajunge în creier și-i furnizează energie. Cum, însă, îi furnizează inteligență? Definește-mi inteligența furnizabilă.

  Oricum, taoiștii sunt misogini. Bărbații, doar ei, prin coitus saxonicus își virează materie primă pentru energie și inteligență creierului, dar femeile n-au cum să facă asta. Deci de-aia sunt femeile mai proaste ca bărbații, nu? 🙂

  Revenind la tonul serios: pe ce te bazezi când zici că oamenii de știință sunt din ce în ce mai tonți? Asta presupune că au și taoiștii un atlas medical, cu desene și legende, unde se dovedește că o parte din spermă circulă în amonte.
  Au, probabil, un registru secret unde s-a contabilizat cât coitus saxonicus au efectuat: Einstein, Bach, Newton, Leonardo… Poate, la anexe, or fi amintit și de Jules Verne (ca masturbator saxonicus, măcar). Dacă nu i-au menționat pe Chagall și pe Chaplin, înseamnă că registrul e în lucru, încă.

  Cred că Iosif a rezumat în cinci cuvinte, cu mult mai limpede decât mine, ce-am zis eu, în zeci de rânduri.

 7. Lotus 04.10.2017 / 22:27

  Acuma, eu sunt curios: ai revenit cu un al doilea comentariu pentru că într-adevăr îl consideri pe primul neinspirat, sau pentru că n-ai putut rezista tentației de a încerca să mă pui în încurcătură cu taoismul? 😀

  Să știi că mi-a plăcut foarte mult articolul tău cu mecanica toamnei. N-am reacționat la el pentru că m-ai „enervat” cu fumul de țigară 😀 , da-n rest, foarte mișto.

  Iar la întrebările pe care le-ai ridicat mai sus am chiar început să-ți scriu un răspuns, până când am ajuns la partea finală a comentariului tău, unde te lansai în ironii ieftine la adresa unei filosofii cu care în mod cert n-ai avut până acum un contact (fie și numai pentru că, în caz contrar, n-ai fi putut spune că taoiștii sunt misogini). Așa că rămâne să-l crezi pe Iosif, până când oi mai scrie pe tema.

 8. Renata Carageani 05.10.2017 / 06:24

  Ala n-a fost tocmai un comentariu, mai degrabă un bobârnac. 🙂
  |Am revenit fiindcă sunt curioasă: când faci judecăți de valoare – care-i tont și care-i deștept – pe ce te bazezi?
  Intenția mea nu e să te pun în încurcătură, ci să-ți deschid ochii, să-ți pui singur întrebări. Oricât de interesantă o fi filosofia taoistă, hai să n-o amestecăm cu tratatul de fiziologie umană. Să nu confundăm speculațiile cu certitudinile. Folosește-ți logica. Tu însuți folosești termenul de coitus saxon. În ce constă? În compresia uretrei pentru a trimite lichidul seminal în vezica urinară și nu în prostată. Din vezica urinară nimic nu se mai resoarbe, nimic nu se mai întoarce înapoi, în circuitul sistemic.
  Poate că abstinența sexuală totală, cu posibilitatea controlului strict (greu de obținut!) al oricărei eliminări de spermă, să creeze o stare de tensiune generală, cu creșterea exagerată a nivelului de testosteron (vezi administrarea de testosteron exogen pentru obținerea performanțelor sportive) și să ducă la o energizare generală a organismului, cu creșterea agresivității, din păcate. Susțin asta taoiștii? Dacă nu, teoria lor e greșită.
  Întrebarea mea e cât se poate de serioasă: dacă păstrarea spermei în corp e o metodă de energizare și creștere a acuității mentale pentru bărbați, pe femei ce conduită le-ar putea stimula cerebral? Oare taoiștii se ocupă numai de bărbați, de femei nu?

 9. Iosif 05.10.2017 / 14:26

  Ai pus un punct esential pe i, cu acest comentariu. Chapeau, Renata ! 🙂

 10. Iosif 05.10.2017 / 15:00

  Taoismul si Kabbalismul sunt filozofii pseudostiintifice oculte initiate de “omului faradelegii” denumita lucrarea lui “Antichrist” sau “taina faradelegii” organizatie satanista SECRETA, care lupta împotriva valorilor IUBIRII NECONDITIONATE, originale, normale, naturale, aceasta superba opera de arta GENIALA, paradoxala, tainica, atotputernica, gândita,proiectata si realizata de Creatorul Universului numita HRISTOS, CALEA, ADEVARUL, VIATA …NEMURIREA !

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s