Sclavia modernă


Haideți să facem un exercițiu de imaginație. Să presupunem că sunteți unul dintre stăpânii de sclavi ai antichității. Nu vă pasă vouă de drepturile omului, de faptul că și sclavii au un suflet, de legile morale, aveți banii și puterea de a ține în lanțuri niște nefericiți și o faceți, punându-i să lucreze pentru voi și tratându-i ca pe niște animale ce sunt. Totul ar merge bine cu excepția unei mici probleme: suferința pe care o îndură îi face ca, din când în când, să-și mai ceară drepturile și să mai răbufnească în câte-o răscoală. Iar aceste răscoale au potențialul de a fi periculoase, inclusiv pentru viața voastră. În această situație vă puneți, firesc, întrebarea: cum puteți perfecționa sistemul sclaviei, eliminând complet riscul revoltelor?

Nu știu voi ce răspuns veți găsi, dar iată cum aș proceda eu: în primul rând, pentru a-i determina pe sclavi să nu se mai revolte, ar trebui să le dau cumva iluzia că sunt deja liberi. Așa că aș crea o lume în care sclavia este opțională dar este foarte greu să supraviețuiești pe cont propriu. Atât de greu încât doar 5% din populație, respectiv cei mai puternici, cu spirit de întreprinzător și abilități de conducere, ar fi capabili să prospere. Aceasta este o concesie, deoarece pe acești 5% îi voi pierde, ei nu vor deveni niciodată sclavi, ba chiar unii dintre ei vor putea deveni, la rândul lor, mici stăpâni de sclavi, dar trebuie să sacrific ceva pentru un sistem mai bun și, oricum, cei 5% sunt exact vârfurile de lance ale eventualelor răscoale, liderii care ar fi putut coagula masele în jurul unui ideal. Restul de 95%, neputând supraviețui singuri, vor bate la ușa mea pentru a-i primi ca sclavi. Desigur, termenul sclavie va fi abolit de mult, acum îi va spune angajare, dar în esență tot sclavie va fi.

Pe lângă modificarea de nume, le-aș spune sclavilor că au posibilitatea să-și aleagă stăpânul pe care-l vor servi. De asemenea, le-aș spune că beneficiază de o serie de drepturi și libertăți, ca dreptul la opinie, și că opinia lor contează. Le-aș mai vinde iluzia că au dreptul să voteze și că votul lor poate să le schimbe cu ceva destinul. În felul ăsta îmi creez o altă supapă de siguranță, masele direcționându-și nemulțumirile și agresivitatea către conducătorii pe care aparent singuri și i-au ales. Aș crea apoi o industrie a distracției care le-ar pune pe post de idealuri niște obiective pentru a căror realizare vor trebui să muncească și mai mult, pe perioade și mai lungi de timp. Și le-aș spune că acest sistem este culmea progresului, deoarece toți oamenii sunt egali, votul celui mai mic și mai slab dintre ei are aceeași greutate cu votul unui om cultivat, pot face ce vor ei și în general sunt stăpâni pe viața lor.

Desigur, totul ar fi o imensă păcăleală, alegerile sclavilor limitându-se în realitate la materialul din care-și confecționează bordeiul sau la tipul furajului pe care-l consumă zilnic pentru a supraviețui. Evident, nu prea m-ar deranja că aleg să schimbe orzul pe ovăz sau că pleacă de la angajatorul X la angajatorul Y, cât timp X și Y sunt la rândul lor rotițe în sistemul creat de mine. În acest fel, neștiind că sunt în lanțuri, cu mintea încețoșată de mesajele subliminale pe care presa și televiziunea le vor emite, convinși că soarta lor se decide o dată la 5 ani de către ei prin vot, nu vor mai încerca niciodată, dar absolut niciodată să se răscoale împotriva unui stăpân pe care acum nici măcar nu-l mai văd, nici măcar nu-l mai bănuiesc.

Spuneți voi, nu s-ar putea crea pornind de la aceste rânduri scenariul unui film de ficțiune grozav? Asta, bineînțeles, dacă n-ar fi deja o realitate.

drepturile omului

40 thoughts on “Sclavia modernă

 1. BERETTA M9 21.07.2017 / 09:37

  Lotusica,
  Dragalasule,
  Asadar, tu marele Gatsby ai fost oripilat de’vulgaritatile mele’,de limbajul meu licentios (este si in dex) de la postul trecut,’urechiusele’ tale n-au suportat asemea grozavie.OK,nimic in neregula,ba chiar as spune be my guest, (e chiar ok, nu fac vreo drama Queen) sa inteleg ca tu ai in dotare sange albastru,esti pur sange-arab,ai stil,clasa si pistil?Dar si ex presidentul nostru folosea niste termeni ,de groaza,mister si de soc maxim,gen’tiganca imputita’,cred ca era la ordinea zilei sa si-o bage,sa si-o scoata,evident atunci cand organu’ nu era in elogantie maxima.Destul cu amuzamentul,io zic sa nu-mi fortez norocul ,ca altfel Gatsby o sa ma alerge cu facaletul de facut aluatul ptr. placinte.
  Tu zici de un film de fictiune grozav?Io as face un film de groaza, sau un thriller mistocut, cu scene de violenta maxima,sange,rauri de sange,arme de arme,i-as omori pe toti figurantii aia,pe asa zisele vedete si as face un macel de macel.Si de ce sa te intorci in trecut si sa incerci sa schimbi prezentul sau,macar viitorul cand… teoria conspiratiei,ILUMINATTI,alea,alea toate au pus stapanaire si ei dicteaza viitorul.Dar,tu intuiesc eu asa (si ma trec fiori pe sira spinarii) esti cumva un patron ,ai sclavi in subordine?N-ai idee daca sa-ti scoti permisul de port arma,sau sa-i fraieresti cu tot felul de chestii?Si da,nu stii ce sa faci atunci cand se revolta negrisorii de pe plantatie,si se declanseaza jihadul si stai tu sa te intrebi daca sa strigi…Zamolxe akhbar?
  Acu’intru io in scena,trec asa usor de la figuranta la vedeta si la un statut de diva.Asculta ce-mi trece mie prin capsor, dat fiind si proasta educatie a bunicilor,Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! Asa se intampla, daca esti mituit ,corupt,o jigodie si-un mizerabil si te complaci intr-o situatie de rahat si inghiti totul de la un patron care este vai mama lui!Atunci iti meriti soarta,si totul se face in numele banului,pozitiei sociale si alte mizerii gen.
  Misto este sa fii liber,independent sa te lupti ptr.ideile tale,uneori chiar si cu pretul vietii!Sclavii moderni nu au principii si valori la care sa se raporteze, se intampla asa atunci cand te raportezi la desertaciuni,cand investesti sentimente,cand te atasezi de toate rahaturile astea,NU MAI ESTI LIBER!
  Esti condamnat pe vecie,sa fii nefericit si sa ramai in micimea ta sufleteasca.Doar atunci cand iti cunosti valoarea si esti un profesionist/a,poti spune adio atunci cand ai chef.
  Eu puteam sa fiu in fruntea bucatelor de la inceputul anilor 90,daca performam in sportul asta (ma refer la saritul in patul sefilor),dar atata vreme cand pot zice pas,e misto sa le vezi ranjetul ala in coltul gurii ,ei sperand la un DA si eu NU si NU.
  A,daca sufli in veioza si ajungi la BOS$ ,atunci musai tre’ sa te spovedesti,impartasesti si tot ritualul crestin
  Misto este(din punctul meu de vedere) cand mergi la un interviu si intreba aia de la resurse ,ca eu ce pretentii as avea de la ei,ce dorinte ,ce idealuri, sa spun ca vreau sa le golesc conturile,sa fac inginerii financiare,sa sap un tunel pana la seiful firmei,sau al bancii, sa sparg banca o zi si sa traiesc fericita pana la sfarsitul vietii. HAPPY END!Enjoy!
  Super interviu,resursele umane ar ramane socati.(ADEVARUL… FOR EVER)
  Ei, asa sunt eu, Turbo si pe Tzatziki.
  Dragalasilor,weekend fierbinte ,sa fiti iubiti si doriti.
  P.S.”A avea bani nu înseamnă a fi fericit. Poți, eventual, să cumperi ceea ce doresc toți prietenii tăi – „lucruri, chefuri și iresponsabilitate” -, dar asta nu te ajută cu nimic.
  Bogăția e altceva: a fi bogat înseamnă a aparține unei anumite lumi, în care nu poți pătrunde chiar dacă ai dobândit toate atributele ei exterioare.”
  P.S.Acu’astept de la BOS$ ,dragalasul,sa ma mazileasca, sa ma killereasca ,sa ma trimita in carantina,cum ca ori n-as fi la subiect,ori sunt virusata,ori sunt de 9+zoo.Alegerea-i a ta,Bos$.
  Astept sentinta,of,of, ce chin,ce stres…

 2. Iosif 21.07.2017 / 11:55

  Esti fenomenal/a “BERETTA M9”. Oameni inteligenti mai sunt,dar înteleptii au ajuns o specie “…mai rari decât aurul din Ofir.”
  Expresia “Zamolxe achbar”, e de toata coma. 🙂 🙂 🙂
  Felicitari pentru comm. ce mi-a facut ziua super. :)……………..

 3. Iosif 21.07.2017 / 12:38

  @Lotus
  Stai bine la capitolul imaginatie. Felicitari pentru scenariul propus. Poate te descopera cei “mari” de la Hollywood si nu ne mai putem bucura de articolele tale superbe.Ar fi mare pacat,sincer.Daca însa,se va întâmpla sper ca nu ne vei uita.
  Sa fii iubit si fericit.

 4. Marian 21.07.2017 / 13:15

  Am citit cu mare atentie postarea dumitale , pentru a fi sigur ca nu voi rata adevarul ascuns aflat in spatele vorbelor . Pot spune fara sa gresesc ca , mi-a parut cea mai buna postare dintre cele inca cateva pe care le consider bune , citite de cand iti bantui blogul caci , nu intodeauna mi-am permis sa si intervin cu vreun comentariu . Chiar mi-a placut ca , pentru o fractiune d e secunda , sa ma inchipui in postura unui stapan de sclavi . Dracu ai lua p-aia daca aveau acest ghinion ! Pierzi insa din vedere cateva elemente foarte importante . 1] Sclavii , nu erau considerati oameni ci doar niste unelte pe care , probabil in schimbul unor sume d e bani { dar ce-s banii ? } , puteau fi inlocuiti daca ….. 2] Despre ce suferinta poate fi vorba in cazul unor …unelte ? “Sufera ” , ai inlocuiest caci la fiecare secunda se mai naste un prost si ai de unde alege . Sincer sa fiu , chiar n-am avut nevoie de acea secunda pentru a-mi da seama de aceste doua realitati , acea secunda cat ” am fost stapan d e sclavi “, mi-a fost suficienta pentru a-mi da seama de atotputernicia mea asta , lasand la o parte faptul ca , eu insumi am fost sclav . Mi-au parut foarte interesante ideile dumitale , referitoare la modalitatatile de-a preveni revolte din partea sclavilor si voi tine seama de ele …data viitoare cand voi fi iarasi { chiar daca doar pentru scurt timp } stapan de sclavi . Te anunt cu respect ca , ai uitat totusi un ELEMENT FOARTE IMPORTANT in desfasurarea cu succes a acestor idei novatoare pentru stapanii de sclavi de pretutindeni : MANIPULAREA MEDIA cuprinzand , niste ” jurnalisti ” si niste “formatori de opinii ” la care sclavii , sa priveasca ca la Petrache Lupu si sa-i asculte crezand ca aia , detin adevarul suprem la care ei sclavii , nu s-au gandit niciodata ca…n-au avut timp . Ai MEDIA …esti stapanul acelor sclavi , cat traiesti tu si neam de neamul tau . N-o ai….patesti ca fosta presedinta a Braziliei adica , mergi la cremenal . Ai televiziuni { o imagine face cat o mie d e cuvinte 😉 } atunci , printre ” drepturile ” sclavilor va fi deplin garantat inclusiv ” dreptul ” de-a privii la televiziuni , la cat mai multe televiziuni ce vor trebuii sa aiva cat mai multe programe si cat mai diverse iar aia , scalvii care inca prefera cuvantul scris , deci avand inca posibilitatea de-a gandi cu creierul din capul lor , pe aia ori ai atragi de partea ta { aia devenind ” analisti ” } ori…ai dai dracului caci , oricum nu-i va lua nimeni in consideratie . Acum pe cinstite :cine-i atat de nebun incat sa renunte la ” dreptul ” de-a viziona o ….telenovela bunaoara , pentru a sta sa gandeasca !? Ai dreptate , s-ar putea creea pornind de la randurile scrise de dumneata un scenariu d e film grozav { sant gata la orice ora din zi sau noapte s-ati enumar minim zece astfel de scenarii plus filmele facute dupa ele } ba chiar mai multe cu doua amendamente : 1] scenarii d e film { SF evident } pe marginea acestor teme au mai fost create insa , fiind mult prea multe si fiind si ” SF ” ….n-au interesat pe nimeni si 2] daca in timpul unui film , oricat ar fi acesta d e interesant si oricata realitate ar arata , daca bagi un minim de zece sau cinsprezece pauze publicitare , sclavii , fie se lipsesc sa mai urmareasca actiunea deci , sa-si puna si mintea la contributie , fie { iar asta-i sigura !!! } nu mai inteleg chiar nimic din ideea ce s-a dorit a fi prezentata . Si….chiar ar mai fi inca o modalitate de-ai face pe scalvi sa creada ca au ” drepturi ” : NET-ul ! Insa chiar si-aici , se gasesc ” solutii “. Oricum aceste ” drepturi ” trebuiesc neaaparat garantate de-o bucata de hartie { pe care-o poti numii sau folosi oricum si oricand dupa necesitati } care sa le dea sclavilor senzatia ca….cineva acolo sus , ai iubeste .

 5. Marian 21.07.2017 / 13:31

  @BERRETA M 9 inseamna ca , fie nu ti-ai cunoscut interesele , fie nu te-au bagat aia in seama caci , nici aia nu erau chiar atat d e fraieri daca PUTEAI dar , n-ai facut-o . Problema e ca….nici eu n-am fost mai breaz decat dumneata 😡 asta , pentru ati elimina orice suspiciune in ceea ce ma priveste . ZAMOLXE ACHBAR 😉 !!!!!!

 6. Marian 21.07.2017 / 13:45

  @ BERETTA M 9 Inainte sa uit : felicitari pentru modalitatea ” delicata ” de-a arata cat esti de…. scolit . Chiar nu oricine din Romania se poate lauda ca l-a citit pe Scot F. Fizgerald sau macar c-au auzit de numele lui 😉 ! ” Dragalasule ” 😀 week-end cat mai racoros , sa fi iubit si dorit , vorba lui Eminescu : ” asta ti-o doresc ” 😀 😀 😀 !

 7. Beretta m9 21.07.2017 / 14:05

  @Iosif,
  Si tu mi -ai inseninat ziua asta, nu prea se prefigura cine stie ce, cat despre BOS$ inseamna ca i-am smuls un zambet daca este inca comentul in viata si nu l-a bagat la reanimare cu furtunase si transfuzii!
  Weekend minunat, Iosif sa fii iubit si fericit!
  @Marinus, Marinica, eu imi cunosc interesele, dar nu asta era pretul pe care trebuia sa-l platesc,am colege care da , au facut chestia asta, au destramat familiile imbecililor alora, ca evident majoritatea masculilor gandesc cu capu’ de jos nu cu ala de sus.
  frumSi sa stii ca eram si atunci si acum o frumusica, si mergeam cu sefa la toaleta ca boul isi facuse un obicei sa ma acosteze fix la toaleta.
  Si daca n-am vrut , m-a amenintat ca ma da afara!
  A 2 zi i-am pus demisia pe birou si mi-am gasit in alta parte, ptr .ca atata vreme cat imi cunosc valoarea…
  N- am de ce sa practic un astfel de sport, eu nu mint, nu tradez si vreau aceleasi chestii de la prietenutii mei.
  Nu se poate , cine a mai pomenit dragostea cu de-a sila, am plecat.
  Nu negociez nimic si nu ma joc cu chestiile serioase.
  Nu-mi pare rau, n-am regrete, n-am resentimente.Asta-i karma, perfect!
  Weekend minunat si sa fii iubit Marinus!

 8. Beretta m9 21.07.2017 / 18:15

  Marinus,
  Asa esti tu TomaToma necredinciosul?
  Nu incerc ‘delicat ‘ sa demonstrez cuiva ca sunt scolit.
  Perfect, e doar problema ta, daca crezi ca am o anumita orientare sexuala.
  Incerci sa ma atentionezi ca as fi gay.
  Misto pe mine nu ma deranjeaza, ce crezi tu dau altii.Ce ti se pare tie ,ca daca ai citit Marele Gatsby
  asta iti confera vreo aura galactica, sau eu astept felicitari la scena deschisa, sa mi se puna covorul rosu cu petale de trandafiri.
  Ce i-am spus dragalasului amfitrion , ramane valabil ptr.toti care comentam pe acest blog.
  Eu as vrea sa -mi expun opinia buna, rea ,fara sa fiu ironizata , sa pastram o limita a bunului simt vis a vis de ceilalti.
  Este o rautate gratuita, serios, nu sunt o sensibila si chiar nu doresc sa mi se faca favoruri.
  Daca ai ceva cu mine , esti liber sa ms injuri sa zici ce vrei tu.Este, sau va fi sub demnitatea mea
  ,sa intru in polemica cu tine.
  Daca asta e fericirea ta sa-mi dai mie in cap, atunci fa cum iti dicteaza constiinta.
  Eu cred ca am fost fairplay si chiar sunt ok.
  Asta e sunt o bestie si o ticaloasa, esti Multumit?
  Adevarul deranjeaza, nu ne-au caftit bunicii cand eram mici, ne- o luam acum de la diversi.
  Isis, zeita sau terorista?
  Sa fii iubit Marinica si incearca sa ajungi la un modus vivendi cu tine, apoi cu ceilalti.Bafta , sau macar fa-te ca incerci”

 9. Marian 21.07.2017 / 18:41

  @BERETTA M9 Omule…ti-am mai spus , cel putin la acest capitol noi doi semanam ca doua picaturi de apa si singura , probabil singura diferenta dintre noi o constituie faptul ca , eu nu m-am bucurat de sustinerea nimanui din jur ba chiar dimpotriva . Sper ca nu vei lua asta drept o….martirizare , nu de alta dar chiar nu mi-a parut si nici nu-mi pare rau pentru ce-am facut . Ce-a contat ca , probabil mi-am lasat familia fara o bucata de paine mai alba daca eu mi-am pastrat….verticalitatea morala !?! Umil iti cer iertare dar , inca n-am gasit un termen rezonabil pentru nik-ul dumitale asa incat , eu voi ramane probabil Marinica , Marinus si mai gasesti dumneata suficiente ” dragalasenii ” { de asta sunt mai sigur decat d e faptul ca , maine s-ar putea sa fie Sambata } iar dumneata fireste….BERETTA M 9 . PS Mie asemeni dumitale , poate ca nu-mi pare rau dar , RESENTIMENTE AM PENTRU ZECE VIETI ! Returnez urarile pentru week-end .

 10. Marian 21.07.2017 / 18:49

  @ BERETTA M9 Toma Necredinciosul chiar era GAY ! Cum dracu de-ai inteles taman asta si anume ca , l-asi fi citit pe Fizgerald si romanul sau ? AM VAZUT FILMUL OMULE , l-am vazut la cinema ” MODERN ” prin ’70 daca nu ma-nsel , ce-i atat tzafna pe capul matale ? 😡 . Stai ca…acu’ m-am prins d e figura !!!!!!!!!!!!!! Adica… tu sunteti DAMAAAA ????????????? RESPECT DEOSEBIT IN CONTINUARE DOAMNA !

 11. Marian 21.07.2017 / 18:54

  @BERETTA M9 APROPO ….chiar mi-ar place sa aflu { deci …dezvolta subiectul } cine-i cretinul care te acosta fix atunci cand te duceai la ….WC , nu de alta dar inclusiv subsemnatul – cu mult inaintea dumitale si-a sefului respectiv – am tinut-o pe una la vrajeala … fara sa realizez faptul ca aia facea pe ea saraca femeie 😉 .

 12. Elena 21.07.2017 / 23:31

  Ai văzut filmul Time – cu Justin Timberlake? 🙂

 13. Lotus 21.07.2017 / 23:36

  Cred că te referi la In time, pe care l-am văzut și recenzat.

 14. Elena 22.07.2017 / 01:54

  Dap. Right. Uitasem titlul fimului exact dar îmi amintesc ideea principală. Totul se reduce la timp. S-au înlocuit banii cu timpul că practic asta e: noi ne vindem timpul pentru un salariu, plătim timpul și materia investită pentru producerea unui produs, plătim un serviciu, o consultanțã- însemnând timpul unei persoane care dispune de cunoștințele și abilitățile necesare…
  Nu mai sunt vremurile în care noi trãim cu ce ne oferã natura pentru că noi am modificat raportul, natura, am stricat echilibrul ei. Așadar noi oferim timpul nostru și energia noastră (cu tot ce presupune ea, cunoștințe sau forțã fizicã) pentru a obține din timpul și energia altora valorificate sub forma unor produse și servicii.
  Imaginează-ți un oraș din Brazilia sau Japonia, China, India, de vreo 30 mil locuitori care ar fi liberi de contract. Cam ce se întâmplã cu cei liberi de contract dintr-o zonã fãră resurse? Emigreazã cu bãrcile de cauciuc din Africa în Europa. 🙂

 15. BERETTA M9 22.07.2017 / 11:56

  Marinus,Marinica,
  N-o sa dezvolt subiectul ,dar poate o sa-ti fac o surpriza, asa ca de weekend, sa fie si amuzant,incitant si palpitant.
  Dar, asta mai tarziu ,nu-i asa ?Ptr.suspans si evident,pantof +cartof.

  Hello BOS$,

  Deci, cum sa facem sclavia moderna si sa vindem iluzii ,sa manipulam sufletetele sclavilor?.
  Adica,exista o motivatie financiara (al 13-lea salariu,tichete,8 Martie,Paste,1Iunie,Craciun) si o motivare non financiara.
  .Cele mai multe studii scot la iveală faptul că partea non-financiară a pachetului de beneficii asigură loialitatea faţă de companie şi are efecte puternice deoarece se adresează laturii emoţionale a salariatului.
  Dacă facem o catalogare a stimulentelor non-financiare, le-am putea împărţi în trei categorii: cele care se referă la sănătatea salariatu¬lui şi familiei, cele care pun accent pe dezvoltarea personală şi profesională şi cele care întăresc loialitatea faţă de companie.
  Cele referitoare la sănătate cuprind asigurările medicale pentru salariat, dar pot fi şi pentru familia salariatului, la clinici cu o mare acoperire naţională. Studiile arată că asigurările medicale sunt cele mai căutate beneficii. Tendinţa ultimilor ani este de trecere de la abonamentele de servicii medicale către asigurările medicale, oferind astfel flexibilitate salariaţilor în alegerea furnizorilor de servicii medicale. Din punct de vedere fiscal, abonamentele medicale sunt deductibile în limita a 5% din cheltuielile sociale, în schimb asigurările de sănătate sunt deductibile în limita a 400 euro/an pentru fiecare angajat.
  Pensiile private facultative (Pilonul III) au cunoscut o creştere în ultimii ani, fiind preferate de mai mult de 16% dintre companii ca beneficiu extra salarial. Acordarea acestora prezintă avantaje din punct de vedere fiscal, deductibilitatea fiscală ridicându-se la 400 euro/an pentru fiecare angajat.
  Companiile au grijă de sănătatea angajaţilor şi prin abonamente la diverse săli de sport, cu toate că studiile au arătat că acest beneficiu este solicitat de salariaţi, dar foarte puţini ajung să frecventeze constant sălile de sport. Sesiunile de masaj, spa sunt tot mai des oferite de companii.
  Recent apărute în rândul beneficiilor sunt fructele proaspete la birou, un concept răspândit pe scară largă în ţări precum Marea Britanie, Australia, SUA etc. Fructele proaspete reprezintă o sursă importantă a unei diete sănătoase, ajutând la prevenirea unor boli, scăderea tensiunii arteriale şi menţinerea unei greutăţi normale.
  Există companii care au grijă, pe lângă sănătatea fizică, şi de cea mentală a salariaţilor, prin sesiuni de terapie individuală, în parteneriate încheiate cu cabinetele de psihologie.

  Parerea mea ar fi (in calitate de sef de trib la morile de vant,si a ravea asa un efect precum razele de luna asupra galosilor de guma ),ca toate astea dau dependa sclavului de stapan.
  As da un super salariu ,criteriile ar fi performanta ,loialitatea si coloana vertebrala,.Adica ,de ce-ar trebui eu sa-i suport si -n weekend, sau in vacante,la traininguri,pe toti distrusii si ratatii mei de colegi.Sa le vad fetele dupa cele 5 zile de lucru impreuna,sa-m imai monitorizeze si dumicatii si aerul pe care-l respir si sa aud in spate comentarii aiurea,.ca unu’ a socializat mai mult cu mine si asta-i un mare pericol ptr.ei
  Poate ca eu vreau, un salariu suficient astfel incat sa-mi pot satisface orice moft.Poate-n weekend, parintii fiind bolnavi au nevoie de mine si eu sunt haihui cu firma,cu gasca care pune de-o combinatie si o finalizeaza prin boscheti!
  Salariu suficient , independenta,intimitate si socializare minima.
  Sunt satula de zambete false,de ipocrizie,de minciuni,de propuneri de tot felul, de desertaciuni,de aventurile cautate cu lumanarea, dupa care ei le dau cu flit si ele apoi plang in palme si miauna dupa sfaturi. VESNICU ‘ SI DE ACTUALITATE scenariu. Destul!
  Boss,ia in calcul si varianta asta,mediteaza si nu arunca anatema ,nu-i cataloga drept inadaptati social,sunt doar mai speciali , au alte idealuri, si se raporteaza la alte valori.
  Eu asa sunt ,cu defecte de fabricatie,gene traznite,bunicii pe-o parte,parintii pe de alta,ne-au indoctrinat bine adica, RAU!
  Sa fie bine ca sa nu fie rau,pai nu-i asa?

 16. BERETTA M9 22.07.2017 / 12:15

  Marinica,
  Ptr ca azi suntem la surprize,surprize fii atent la mine.
  Pe vremuri am primit un pachet de cari de tarot,jumatate din carti de la o vrajitorica,cealalta jumatate de la ia ghici? De la baietii cu ochi albastri, cu juma’ de norma la ochiu’ si timpanu’.
  Azi am pus evantai cartile si iaca ce revelatie am avut asa ca intr-o stare de transa,alfa ,theta si sa n-o uitam pe delta,starea desigur ptr ca, cartof si pantof.
  Asadar ,cartile imi spun ,ca ai terminat o facultate economica,ca ai fost indragostit de profa ta mai mare decat tine cu 19-20 de ani,numele ei incepand cu C.C.
  Eu vad ca esti nascut iarna ca ai vro 1.90 m cu tot cu mainile ridicate,a si vad ca ai nspe mastere unele finalizate,dar ghinion, n-ai finalizat doctoratul si nu poti profesa.Vad colaborari la diverse firme,ai si-un frate mai mare,nu esti casatorit ptr .ca mioriticele Cosanzene te-au ranit si si-au batut joc de sentimentele tale.
  Poti nega ,dar… Samantha cu nasucul ei si baietii cu juma’de norma….?????

 17. BERETTA M9 22.07.2017 / 12:22

  P.S.Sunt curioasa ce -o sa zica MR.RIGHT,LOTUSICA, DRAGALASUL,BOS$?
  Tacere si iar tacere,poate o fi de acord,mai stii?Este mai mult retorica intrebarea,nu te stresa!

 18. Iosif 22.07.2017 / 12:30

  BBERETA Mg,esti de tot SF-ul ! 🙂 🙂

 19. Marian 22.07.2017 / 16:27

  @BERETTA M9 Ca de obicei ” aia ” …aia cu ochii albastri , 😉 si-au batut joc de dumneata sau , si mai plauzibil , inca nu te-ai specializat suficient in …carti de tarot , nu de alta dar acei ” baieti ” , chiar nu luau in seama orice neica nimeni in drum …chiar si la vremea aia ti-o spune un specialist in domeniu ! Insista cu ” ghicitul ” caci , pentru al parafrafza pe Toparceanu : “- Talent … aveti ” . Pai si-atunci : PAZEA !!!!! 😡 Da , ” am venit ” in BUCURESTI in iarna lui ’50 dar…cam la atat se reduce ” ghicitul ” dumitale . Daca tot te intereseaza ” dimensiunile ” mele sa sti ca depasesc 2m. cu bratele ridicate si…port 45 la opinci . Chiar nu-i mincinoasa chestia cu , acel numar de la picior care echivaleaza cu jumatate din lungimea altui organ si , chiar atat masoara acel organ ….pentru cazul in care esti interesata 😎 . Nu , n-am ” terminat ” nici o facultate economica ci posed doar patru ani de studii , acestea fiind : ” generala ” , liceul , plus inca doi ani la Politehnica TCM facultatea de …subingineri structuri metalice ca , atat se facea in anii ’70 mai ales daca erai ” incadrat in campul muncii ” . Economia am studiat-o la acele cursuri ….pentru ” muncitori si tarani ” ale ASE ce erau predate muncitorilo , taranilor si ” intelectualilor ” la Sala Dalles ….cam tot prin acea perioada insa , acele cursuri , plus ceea ce am vazut cu ochii mei in acesti minim saizeci si toamna de ani m-au facut sa-mi pot permite sa-mi dau cu presupusul , fara teama de-a gresi la suficiente chestii privind economia romaneasca daca-ti place mai mult sunt un fel de Monica Tatoiu dar de sex contrar 😉 . Apropo : unul dintre lectorii ce indrumau ” muncitorii si taranii ” acelor ani se numea Mircea Cosa iar ala chiar preda carte , asta pentru a nu exista dubii . N-ai ghicit deci , nici in privinta studiilor , nici in privinta masteratelor sau doctoratelor { dar ce ma crezi Victor Ponta ? } si nici macar la capitolul casnicie n-ai reusit sa te-apropii cat de cat de adevar . Sunt casatorit c-o nemtoiaica { aia pe care-o tineam de vrajeala cand ea abia astepta sa intre la WC } , c-o sasoaica din Sibiu care , atunci cand s-a indurat de m-a luat d e mana sa ma duca la Primarie pentru a ne casatorii aia , era ” FRUMOASA , CUM NUMA-N VIS UN INGER SE ARATA ” si-n plus de asta , era si absolventa de ” Pitarmos ” daca sti ce-nsemneaza chestia . Fireste , cu trecerea anilor , a ajuns sa arate precum Monica Macovei . De profesat…cat de nebun sa fie cineva incat sa-si doreasca sa ” profeseze ” , sa munceasca in tara asta de merde mai ales in situatia in care pensia { vad ca adusesi vorba despre un ….pilon 😀 } o consider….. multumitoare ? ” Cosanzenele ” dambovitene n-au prea avut cum sa ma mai raneasca avand alaturi de mine acea frumusete ce VORBEA NEMTESTE …. precum Klaus Werner Johannis astazi . Cam atat despre mine si , in cazul in care nu reprezinti vreo agentie matrimoniala , eventual daca , dumneata personal nu dai cu sapa facand necropsii pe la ” Mina Minovici ” n-ar fi rau , ba chiar ar fi o dovada de eleganta din partea dumitale , sa te prezinti si dumneata …cat de cat , avand in vedere nestiinta mea crasa in materie de…TAROT . Intrebare : M9 insemneaza ca-i ceva mai putin decat …M10 ? Inainte sa uit amanunte nesemnificative : nu abandona cartile de tarot , pe caldurile astea le poti folosii cu succesuri ca evantai 😀 😀 D: . Ne citim si altadata .

 20. Marian 22.07.2017 / 16:32

  BERETTA M 9 Jura-te pe …Elena Udrea ca , minim jumatate din ce-i tastat nu-i copy paste caci , ma indoiesc de faptul c-ar provenii din mintea dumitale …oricat de sprintara ar fi aia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 21. Marian 22.07.2017 / 16:57

  @BERETTA M9 revin caci am uitat ceea ce mi-a parut cel mai important si anume , sa te felicit pentru succesurile preconizate ca troller !

 22. Beretta m9 22.07.2017 / 17:11

  Marinica,
  Lol si troll.
  Intentia mea era sa fie o glumita.
  Te-ai suparat rau,dar chiar nu ma deranjeaza rautatile tale gratuite.
  Ptr.ca nu-mi mai pasa demult ce cred oamenii despre mine,chestia cu nickname-ul meu,beretta
  9mm este un pistol semiautomatic.
  Ramane pe alta data ,sa depanam povesti in vreo 1001 de nopti.
  Doar Seherezada il tinea pe Harun al Rasid in corzi!
  O zi minunata avec pitarmosita ta.
  Era un liceu sanitar cu acest nume,daca ai reactionat asa ,asta spune multe!
  Mbine…

 23. Beretta 9mm 22.07.2017 / 19:03

  @Iosif,
  Mi-a luat mintile’ aurul din Ofir’si am pornit in cautarea comorii sarazinilor.
  Q.E.D.-ul e ptr Marinus si ptr.’succesurile’ daruite cu gratie si perseverenta domnitelor.
  Cum e ars la pingea, Eminenta Cenusie,emite in morse.
  Deci, io zic sa nu subestimam

  adversarul sau interlocutorul, sa-l invitam la masa verde si sa ne regandim strategia, logistica,tactica si s valorificam tot arsenalul din dotare.
  Putem miza si pe factorul neprevazut, pe soarta, karma si noroc, dar procentul e insignifiant.
  O seara minunata si o ‘noapte furtunoasa’

 24. Iosif 22.07.2017 / 23:52

  @BERETTA 9MM
  Când ajungi în posesia “comorii” devii imbatabil,imun la toate energiile si fortele întunericului,umbre fantomatice iluzorii,care dispar când se-arata zorii…
  Ador “noptile furtunoase” focul;apa,aerul,cutremurele,viata si moartea.si multe alte alte manifestari extreme ale acestor elemente din care este creat TOTUL ABSOLUT.

 25. Marian 23.07.2017 / 07:57

  M-am suparat { pe buna dreptate zic eu } insa , daca esti in stare sa-mi arati fie si-o singura rautate gratuita cu care te-am gratulat , iti voi cere iertare cu toata umilinta de care sant eu in stare ! Dumneata , esti foarte tanara { merg la pariu ca nu depasesti patru decenii de cand zbori deasupra acestui cuib de cuci numit Romania } insa asta nu insemneaza ca , in mod automat toti sant prosti si doar dumneata esti o illuminata ! Chiar credeai ca voi pune botu’ la chestia aia cu….tarotul ? Nici macar la nivel de “glumitza ” nu-si avea sensul ! Cat despre Seherezada ….toata lumea buna bucuresteana stie ca , fraierul ala musulman avea obiceiul de-a gusta la masa de seara un polonic plin cu opiu asa incat…cum dracu sa nu-l tina aia in corzi ea , fiind doar coarda de care se agatau altii la vremea cand Harun…visa . Je vous remercie de votre atentention .

 26. Marian 23.07.2017 / 08:05

  Sa nu uit : ce-mi pasa mie ca ti-ai ales dumneata acest nik BERETTA M9 ? Bine ca n-ai ales AK-47 sau , mai ca pe ulitzele Ferentarilor : AAAAAAAAAA KAAAAAA LUMEA ! Oricum , cu un asemena nik , daca vei avea vreodata drum pe la Spitalul de Urgenta in calitate d e “clienta ” , o vei gasi pe ” pitarmosita ” la UPU unde da cu sapa de peste patruzeci de ani . Grabeste-te insa caci , in Octombrie se retrage sa-si astepte pensia lunara , asa cum pe vremuri astepta …. ciclul . Inca o data multumiri pentru urari desi , stiu ca-s facute la misto sau la harneala , cum ar fi spuns Tudorica trompetistu’ alora de la Rapid .

 27. Marian 23.07.2017 / 08:10

  @Iosif Insemneaza ca ala care a creeat TOTUL ABSOLUT , avea ceva deranjat la mansarda omule !!! Ce dracu omule , nici macar Sambata nu te-astamperi ?

 28. BERETTA 9MM 23.07.2017 / 09:07

  iosif,

  Tu ai o incarcatura spiruala extraordinara,ai o forta interioara nemaipomenitata.
  Ramai asa om bun,nepervetit la rautatile si la fortele negative care se tot insinueaza pe aici ,stii la cine ma refer.
  Dragalasul amfitrion parea un mare dur,dar este dublat de o mare sensibilitate,a acceptat provocarea ta si-a mea de a ne iubi aproapele neconditional,cu calitatile si defecte din dotare.,
  A inteles ca fiecare avem dreptul la o opinie,buna ,rea care poate intra in contradictie cu cu ale celorlalti interlocutori.Adica ne tolereaza si ca un profesor ne mai atrage atentia si ne mai corecteaza derapajele.
  Reactia celuilalt mi-a demonstrat mie ca,ceva ,ceva exista.
  Tre’sa urmaresti detaliile si atunci iti vei da seama.,doar ele fac diferenta.
  N-am sa inteleg niciodata, ura asta exacerbata a celui de langa tine,rautatile gratuite,gen ;

  ‘Spitalul de Urgenta in calitate d e “clienta ” , o vei gasi pe ” pitarmosita ” la UPU unde da cu sapa de peste patruzeci de ani . Grabeste-te insa caci , in Octombrie se retrage sa-si astepte pensia lunara , asa cum pe vremuri astepta …. ciclul . Inca o data multumiri pentru urari desi , stiu ca-s facute la misto sau la harneala , cum ar fi spuns Tudorica trompetistu’ alora de la Rapid’

  Daca suntem ponegriti de astfel de specime,dragul meu Iosif,inseamna ca nu le suntem indiferenti si sa le demonstram ca nu sunt capabili sa ne faca pantofii cu crema!

  .Si-n incheiere ceva dragut de duminica,ar fi pacat sa nu ne destindem,

  Supercalifragilisticexpialidocious (from “Mary Poppins”) – Julie …

  P.S..’noapte futunoasa’voiam sa fie urarea ptr cei cu o bogata activitate la 1000 de m plat!
  Asa sunt eu mai iesita din comun ,din banalul cotidian si din rutina zilnica!
  Si urarile sunt pe bune,ptr ca daca acel cineva improasca cu noroi,are impresia ca toti suntem niste hiene mizerabile
  o zi frumoasa,sa fiti iubiti si mai ales doriti! E mare lucru!
  Sa renuntam la pluralul de reverenta ,eu sunt doar BERETTA 9 MM,FARA ‘DUMNEATA’
  E ok?

 29. BERETTA 9MM 23.07.2017 / 09:10

  ERATA: NECONDITIONAT,UN 1 CU

 30. Iosif 23.07.2017 / 10:10

  Marian te rog nu fi frustrat. Nu face bine la frumusete si sanatate fizica,sufleteasca si spirituala.Ai grija de microuniversul propriu. Noi muritorii suntem atât de sensibili si vulnerabili,iar rautatile si ipocrizia distrug omenia.
  O duminica sublima.

 31. Iosif 23.07.2017 / 10:15

  Merci,”BERETTA 9MM” . Si tu esti un Om rar. Sunt onorat si încântat de cunostinta.
  Fii binecuvântat,Suflet drag.

 32. Marian 23.07.2017 / 11:00

  @Iosif si BERETTA M9 Adica voi va iubiti aproapele ? Bine , asta o cred insa , este vorba doar de voi insiva : voi pentru voi de unde si pana unde…” aproapele ” ? Si dumneatu Iosife , cine te crezi de-ai ajuns sa binecuvantezi animalele si copii ? Acu’ BERETTA M9 este ” un OM rar ” , adica cum , cand ti-ai dat seama de asta , dupa ce te-ai prins ca-i ” dama buna ” ? Iar dumneatu BERETTA M9 chiar nu realizezi faptul ca …matalutza esti aceea ce face baie-n rautati si considera ca-i plina de …exces de intelect ?! Despre ce fel d e “specimene ” vorbesti …ce-ti pare rau ca nu ti-a iesit tarotul 😎 ?

 33. Iosif 23.07.2017 / 15:05

  Dupa vorba,dupa port.Pomul se cunoaste dupa roade,omul dupa vorba si fapte ! 🙂

  “Va spun ca,în ziua judecatii,oamenii vor da socoteala de orice cuvânt nefolositor,pe care-l vor fi rostit.
  Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina si din cuvintele tale vei fi osândit.” -Hristos Isus –

  Fiti binecuvântati si iertati.

 34. Joint 23.07.2017 / 20:59

  @marian,
  Schimba dealerul!
  Injecteaza-ti cocaina direct in vene, rezultate spectaculoase, garantat!

 35. Marian 23.07.2017 / 21:09

  @Iosif Ai grije stimabile , ca-s valabile si pentru dumneata cuvintele lui Isus !!! 😎

 36. Marian 24.07.2017 / 02:52

  @JOINT Prefer ” jointurile ” 😡 cu care m-am obisnuit , de pe vremea cand le fumam cu Pittis omule iar la noi in Ferentari , gasesti inca marfa de prima calitate , in ciuda caraliilor ce misuna p-aci deci , raman la dealerul obisnuit 😎 . ESTE MAI IEFTINE 😉 ! Intrebare : ce ti-a venit sa ma ataci asa sans fasson mai ales ca…nu ma cunosti iar eu …nu te-am deranjat vreodata ???

 37. Marian 24.07.2017 / 03:02

  Lotus ” dragalasule ” , ai o postare cu un subiect { chiar daca putin SF } foarte interesant . Mi-ar fi placut sa te implici mai mult , chiar daca unele pareri exprimate de mine…poate ca erau oarecum agresive dar , sa te implici si sa vi cu argumente pro sau contra pentru sustinerea unui dialog civilizat . Adica…dumneata ai spus asta , daca-ti reamintesti . In loc de asta…stau sa ma ” frapez ” cu Iosif si c-o….BERETTA ? Chiar atat de nesemnificative ti-au parut parerile mele ? Atunci…chiar imi pare rau ca te-am deranjat .

 38. BERETTA 9 mm 24.07.2017 / 08:08

  Daca tot imi copiezi stilul,macar copiaza-l corect,adica’ LOTUSICA,DRAGALASULE’
  Asa, acum alergi la mami (LOTUSICA) si ne parasti ca eu si Iosif te-am prins la inghesuiala ti-am dat cu mingea-n cap si ti-ai luat si cateva castane,a si te-am si paruit.Minunat ,ce macho esti!
  Tu realizezi ridicolul situatiei?Fa un efort ,pune neuronul ramas la treaba si reciteste cu mare atentie tot ce am scris eu.
  Eu nu am carti de tarot,n-am cunostinte la baietii cu ochi albastri,pur si simplu daca ,doar daca, erai baiat destept,(nu doar in fata pitarmositei de care chiar mi-e mila ) imi spuneai ca am imaginatie,multaaaaaa ,ca ti-a placut,ca te-ai amuzat si faceai asa o DISIMULARE GIUGIUC.Asa … ce-ai facut?Mai mult, ai demonstrat ca totul pare sa fie adevarat ,ai starnit un uragan si a fost suficient sa ne faci pe mine si pe Iosif,K.O.
  De 2 ori am fost la 2 clarvazatori (la rugamintea alor mei si dupa un tam- tam de frecat ridichea…)si am ramas socata cand mi-au spus totul ,totul, despre o persoana care avea un mare necaz..Am fost eu la cei 2 ptr .ea.Am sunat persoana si mi-a confirmat spusele celor 2.Nu i-am crezut pe cei 2 dar cand am avut confirmarea…Atunci ?
  Ei,daca chiar vrei sa ne gasesti nod in papura,ptr ca pantof si cartof si esti Canuta om sucit si tre’ sa-ti faci si tu numaru’,be my guest!.
  O saptamana minunata,ganditi-va la weekend incepand de luni ,sa fiti iubiti si doriti!

 39. Beretta 9 mm 24.07.2017 / 11:27

  Stii ce te-a dat de gol?
  ‘In ciuda caraliilor care misuna pe aici’
  E ca un fel de spovedanie!
  Si nu-i asa eu lucrez cu materialul clientului.
  Q.E.D.si finit coronat opus!
  Si eu am cochetat cu teatrul si am luat meditatii de la Poldy Balanuta.
  Da, cum ai mei nu erau de acord cu prosteala de meserie, m-au orientat catre ceva practic.
  Si ma visam eu la o ambasada , rotindu-ma pe scaunul directorial.
  Visuri destramate, karma instant!

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s