Educația sexuală și avorturile


Scriam, într-un articol precedent pe tema avorturilor, că educația sexuală ar fi o bună metodă de a preveni sarcinile nedorite, reducând astfel în mod considerabil numărul de avorturi, pe care nimeni nu și le dorește. Și consider în continuare că, cel puțin la nivel teoretic, aveam dreptate. Argumentele în favoarea educației sexuale sunt atât de limpezi, încât nici nu cred că mai are rost să le prezint. Totuși, la capitolul practică, între timp am aflat de Carol Everett.

Carol Everett

Carol Everett este un insider din industria avorturilor. Între 1977 și 1983 a condus patru clinici de avorturi din Dallas, două fiind deținute de ea. În această perioadă, după cum își amintește ulterior, țelul ei era să devină milionară vânzând avorturi. Și cum poți vinde niște avorturi? Creând o piață pentru ele, prin educație. La lecțiile de educație sexuală, experții acestor clinici urmăreau să le inducă copiilor, încă de la cele mai fragede vârste, o perspectivă care să-i rupă de pudoarea lor naturală și să-i încurajeze la relații erotice cât mai multe, sub convingerea falsă că sunt protejați:

Începeam în grădiniță. Așezam copiii în cerc și îi întrebam: „Cum v-au spus părinții că se numesc părțile voastre de jos?” Evident, cu toții știm că fiecare familie are alte nume pentru organele genitate, așa că după primele 3-4 răspunsuri, le devenea clar și lor că acelea nu sunt numele reale ale organelor în cauză. După care le spuneam: „Băieți, voi aveți asta, fete, voi aveți asta și nu trebuie să vă fie rușine de aceste părți”.

În clasa a treia, copiilor li se arătau desene explicite cu derularea actului sexual. În clasa a patra, copiii erau deja încurajați să se masturbeze, singuri sau în grupuri de același sex. Astfel că terenul era pregătit din timp, pentru când fetele ajungeau în clasa a cincea și a șasea.

Scopul era să le determinăm să aibă o viață sexuală activă, care să le lase însărcinate. Cum faci asta? Dându-le pilule anticoncepționale cu un dozaj foarte slab. Pentru a fi eficiente în dozajul respectiv, pilulele trebuiau luate în mod riguros, la aceeași oră în fiecare zi. Și știți la fel de bine ca mine că nu există tânără pe lumea asta care să reușească să facă un lucru în fiecare zi la aceeași oră.

Băieților le dădeau prezervative ieftine și proaste, care se rupeau ușor. Având senzația că sunt protejați, tinerii întrețineau raporturi sexuale mult mai dese. Și astfel, nu peste mult timp, apăreau primele sarcini. Carol Everett mărturisește că obiectivul lor era de 3-5 avorturi pentru fiecare fată între 13 și 18 ani.

Odată ce constata că i-a întârziat ciclul, fata se alarma și suna experții. Adică pe ei. Consilierele care preluau apelurile telefonice erau pregătite nu doar să ofere un răspuns la orice obiecție morală sau de altă natură cu privire la avort, ci chiar să o manipuleze psihologic pe cea care a sunat, determinând-o să avorteze. Inducându-i la început o stare de frică, spunându-i că e în mod cert gravidă (încă de la telefon; ulterior, dacă testul de la clinică era negativ, i se spunea că în acea fază incipientă a sarcinii e posibil ca testul să mai dea rateuri și i se propunea un al doilea test, parcă sonic, în urma căruia i se spunea că sigur e gravidă!), canalizându-i sentimentele de vinovăție spre partener și, în final, asigurând-o că o pot scăpa de problema ei în circa 20-30 de minute, fără ca nimeni să afle.

În 1983 Carol Everett a avut o trezire de conștiință și, dându-și seama de ororile pe care le făcea, s-a rupt total de viața ei anterioară și a deschis un centru de consiliere pentru femeile din SUA. De atunci a vorbit de multe ori în public despre modul cum uneori așa-zisa educație sexuală era menită să le exploateze pe tinerele fete, sfătuind părinții să fie foarte atenți la ce învață copiii lor la școală.

Inițial mă gândeam să vă pun și un clip cu ea, dar sunt multe, puteți da o căutare pe Google după numele ei, dacă vreți să aprofundați subiectul.

19 thoughts on “Educația sexuală și avorturile

 1. Renata Carageani 05.04.2017 / 09:31

  Ce nu înțeleg eu, Lotus:
  – cum putea patroana unui lanț de clinici specializate în avort să se implice în educația sexuală a copiilor, de la grădiniță, din clasele mici etc?
  – pilulele contraceptive sunt produse în fabrici de medicamente, cu rețetă (substanțe și concentrații) standardizate. Avea ea o mică făbricuță de bucătărie, care vindea pilule „proaste”? Și fetele alea care se prăjeau o dată, le făceau totuși publicitate, printre prietene – luați de-astea, marca Everett, că sunt doar 50% sigure? (Aceeași nedumerire pentru prezervative.)

  Cred, mai degrabă, că doamna cu pricina vrea să intre iar în atenția publicului și a născocit toată povestea.
  Ce, Monica Tatoiu nu și-a autoinventat un cancer și o metodă de tratament cu care s-a vindecat, ca să stea înfiptă, o vreme, pe ecranele televizoarelor? Probabil că are niște zeci-sute de femei pe conștiință care au renunțat la tratamentul consacrat și au trecut pe mestecat miere cu propolis și lăptișor de matcă.

 2. Lotus 05.04.2017 / 13:11

  La prima întrebare, bănuiesc că prin diverse programe și parteneriate pe care le aveau cu școlile și grădinițele. La religie cine predă? De multe ori preotul. Ea avea medici în clinicile respective, specialiști în avorturi, consilieri.

  La a doua întrebare, speculez: la noi nu există medicamente cu diverse dozaje ale substanțelor active? Și ei au ales pilulele cu dozajul cel mai slab. Care nu erau neconforme, ci doar slabe, astfel încât trebuiau luate cu precizie, la fiecare 24 de ore.

  Ceea ce știu cu siguranță este că FDA e mână în mână cu marile concernuri farmaceutice americane. Astfel se explică faptul că medicii din școlile americane erau presați să-i diagnosticheze pe copii cu tulburări de comportament (hiperactivitate) și să le prescrie prozac sau ritalin. Practic, îi dopau pe copiii sănătoși, cu bună știință, pentru profit. Faptul că tu lucrezi în domeniu și ești o femeie lucidă, care are cât de cât idee despre lumea în care trăiește, dar nu cunoști aceste lucruri, este pentru mine uimitor. Însă este totodată un răspuns la întrebarea cum de fetele în cauză nu-și dădeau seama de ineficacitatea pilulelor luate. Păi uite că nu ne prindem nici noi.

  La telefon, prima întrebare era să le spună data ultimului ciclu. După care fetei i se spunea că e gravidă în 8 săptămâni. Nu că poate, nu că probabil, că deja e gravită. Deci ei o diagnosticau prin telefon (și în felul ăsta instaurau frica în ea, pentru a o putea manipula). Câte fete s-au prins că nu poți pune un diagnostic prin telefon? Zicea madame Everett că și-a dat seama de eficiența sistemului lor când a văzut o fată venind pentru al nouălea avort.

  Sunt multe clipruri cu ea, urmărește-le. Făcea o căruță de bani cu avorturile, nu cred că ține teoria ta cu lăptișorul de matcă. În plus, înțeleg că organizația pe care o conduce e cumva caritabilă, sau are conexiuni religioase, religia fiind și filiera pe care s-a trezit ea.

 3. Iosif 05.04.2017 / 13:29

  O femeie ‘convertita’ care a constientizat crimele facute si s-a… pocait de faptele ei reprobabile !
  Avem si în parlamentul româniei oameni de acest gen,si cel mai placut exemplu este ‘convertirea’ deputatului Mircea Rosca,un om plin de carisma,care-mi place enorm.Ascultati-l evanghelizând si minunati-va ! 🙂

 4. Lotus 05.04.2017 / 13:35

  Iosife, nu toată lumea are tragere de inimă pentru religie. Mai diversifică-ți mesajul! Mai zi și tu ceva pe tema articolelor la care comentezi. Pont: tema articolului de față nu este religia, ci educația sexuală făcută pentru profit.

 5. Iosif 05.04.2017 / 13:53

  Merci,dragul meu ! Mi-am însusit critica ! Mea culpa,mon frère ! 🙂

 6. Elena 05.04.2017 / 14:38

  Interesant articol. Nu știam de acest caz. Totuși are o legătură cu religia. În primă fază fiind atrasă de partea financiară/banii/teluric, a pus la cale planul diabolic care i-a ieșit. Tot religia i-a deschis ochii că ceea ce făcea nu era bine.

 7. Lotus 05.04.2017 / 14:39

  Cine a zis că nu are legătură cu religia?

 8. Marian 05.04.2017 / 20:04

  Ceea ce spui dumneata in postare , absolut la virgula , se intampla in Romania anilor ….’70 si pana prin ’89 mai putin chestia cu masturbarea mai ales in grup caci , regimul comunist considera ca avem suficienti labagii si fara sfaturile cuiva ! Chestia cu prezervativele cel putin…le-au folosit niste amici de-ai mei si azi…au cate trei , patru , avand la randu-le copii ! Pe bune Carol Everett a facut avere cu clinicile alea ? Pai daca traia in Romania…in cel mai bun caz era executata si ea si tot neamul ei pana la a seaptea spita ! God bless America caci i-a fost acceptata convertirea ….pocainta , cum ar spune Iosif .

 9. Lotus 05.04.2017 / 21:57

  Acum am intrat prima dată, urmând linkul tău. Și dacă nici tu nu-l citești (de obicei reclamele pe care le vezi pe net depind de propriile tale obiceiuri virtuale; de exemplu, dacă intri pe un site cu tricouri ce are un buton de facebook, acel buton îți instalează un cookie în calculator, iar data viitoare când intri pe Facebook, acesta îți citește cookie-ul respectiv și îți bagă reclame la tricouri), atunci bănuiesc că WordPress face corelații între articole pe baza titlului și conținutului lor. Poți verifica cât de bune sunt aceste corelații activând la tine pe blog funcția de related posts din pluginul Jetpack, care-i făcut de ei. Pe Simplu făcea corelații destul de bune. În plus, poate că avem (eu și Rezistența Creștină) urmăritori/cititori comuni. 🙂

  Eu am auzit de Carol Everett pe Facebook. Dar nu pe lifesitenews.com am intrat prima dată, ci pe altul, tot de pe Facebook; era într-un comentariu pe care nu-l mai găsesc acum, dar ducea aici. Dacă o să cauți articole în limba română, o să vezi că sunt mai multe.

 10. Renata Carageani 05.04.2017 / 22:07

  Lotus, educația sexuală se predă de către sexologi. Sexologii sunt psihologi. Nu medici, nu consilieri. Nu mi se pare productiv să aștepți 5-9 ani, până când micuții educați sexual într-un anume sens să se apuce de treabă și să devină pacienții clinicilor de avort. De fapt, mi se pare de o stupiditate fără seamăn. Imaginează-ți că măcar unul din zece se ducea acasă și le povestea părinților că sunt puși să se masturbeze în grup. Ce scandal crezi că ieșea?

  Referitor la speculațiile tale din paragraful doi:
  – nu există „la noi” și „la voi”. Medicamentele sunt aceleași pe toată planeta.
  – concentrația substanței active într-un medicament reprezintă minimum eficient 100% farmacoterapeutic. Dacă 200 mg de ibuprofen este prima concentrație la care substanța își manifestă efectul antiinflamator/antialgic, n-o să scoată nimeni pe piațăă ibuprofen de 180 mg/comprimat.
  – la contraceptive se merge la fel, pe doza minimă care inhibă ovulația. Intră pe net și scrie microgynon prospect și citește-l. O să vezi că că e clasificat ca anticoncepțional de concentrație mică (adică se ia zilnic). Că există un risc de 1% pe an să apară o sarcină chiar dacă îl adminstrezi corect. Nu există contraceptive orale zilnice care, dacă întârzii cu o oră-două administrarea, devin ineficiente. Marja de siguranță este de 12 ore. Ce spune femeia aia despre „care adolescentă nu uită să-ți ia pilula la oră fixă” e o prostie de prostit proști.

  FDA este cel mai serios și exigent organism de control al medicamentului din lume. Nu contest că și acolo, uneori, se fac presiuni ca să iasă brevetul de fabricație al unui produs înainte de finalizarea studiului de îmbătrânire artificială a medicamentului (e vorba de stabilitate, termen de valabilitate). Poate chiar cu un studiu clinic în stadiu de concluzii preliminare. Dar închiderile astea de ochi sunt excepția, nu regula. Știu că există mitul urban că Big Pharma vrea să decimeze populația cu sprijinul FDA, dar e doar un mit. Poți corupe un om, doi, zece, dar nu poți corupe sute de oameni care fac teste și scriu rapoarte, pun semnătură și parafă, știind că, dacă se întâmplă ceva, și-au pierdut postul, imaginea, poate chiar libertatea.
  E adevărat că, în lume s-au modificat protocoale de tratament, s-au modificat limitele intervalelor normale față de cele patologice, dar nu, dacă tu îți imaginezi că fabricanții cu ștaif bagă praf de cretă în capsule și îndeasă șpăgi de milioane de dolari în buzunarul FDA, pe bandă rulantă, ești în eroare.
  E uluitor cum tu, Lotus, își transformi impresiile și senzațiile în certitudini.

  Teoria mea cu lăptișorul de matcă se referă la similitudinea dintre Tatoiu și asta, de a face valuri ca să fie băgată în seamă.
  După mine, toată povestea asta e la fake news.

  „Faptul că tu lucrezi în domeniu și ești o femeie lucidă, care are cât de cât idee despre lumea în care trăiește, dar nu cunoști aceste lucruri, este pentru mine uimitor.”
  Fraza asta m-a făcut să rânjesc. Știu mai multe decât îți închipui, dar prefer să răspund punctual. Fiindcă tu, în domeniul ăsta, ești perfect urechist și nu am de gând să te trimit, ca Fire, să citești tratate de mii de pagini, ca să avem un limbaj comun.

 11. Lotus 05.04.2017 / 22:30

  Păi nu cred că erau puși să se masturbeze la școală. Acuma mă pui pe mine să-ți dau răspunsuri pentru altcineva, dar nu-i așa greu să ne imaginăm: li se spunea că nu e nimic rău în asta, li se spunea să-și exploreze organele genitale, li se inducea treptat ideea că sexul și masturbarea sunt ok, li se spunea să încerce, li se spunea să-și cunoască corpul. Eu n-am avut nici o clipă senzația că i-ar fi aranjat pe grupe de câte 5-10 și i-ar fi pus să se masturbeze în clasă, după program. Și, apropo, tu, puberă fiind, ai discuta cu părinții despre lecțiile de sexologie de la școală?

  Nu este deloc o stupiditate fără seamăn să pregătești terenul din timp. Dimpotrivă, ca dovadă faptul că se practică în multe alte domenii. Iar ce spun acum nu este bazat pe impresii și senzații.

  La punctul cu dozajul pilulelor nu știu ce să-ți zic, mi-e că azi-mâine o să trebuiască să mă apuc de studiat în detaliu declarațiile lui Carol în locul tău, ca să-ți pot răspunde. 🙂

  Fraza asta m-a făcut să rânjesc. Știu mai multe decât îți închipui, dar prefer să răspund punctual. Fiindcă tu, în domeniul ăsta, ești perfect urechist și nu am de gând să te trimit, ca Fire, să citești tratate de mii de pagini, ca să avem un limbaj comun.

  Păi dacă știi, de ce mai afirmi că FDA este cel mai serios organism din domeniu? Cumva pentru că tratatele de mii de pagini au pregătit terenul minții tale din timp, încă de pe băncile facultății? 🙂 Cum să-ți spun, cel care nu e în domeniu are o scuză. Miturile cu Big Pharma sunt reale. Dar nu la modul că bagă praf de cretă în medicamente.

 12. Elena 06.04.2017 / 00:36

  Dar nici ce învață copii noștrii în clasa a IV-a nu-i tare departe de educația primită în cazul relatat de tine: https://saccsiv.wordpress.com/2015/12/14/foto-manual-asta-vor-invata-copiii-de-clasa-a-iv-a-la-ora-de-educatie-sexuala/
  Cel puțin îi face curioși și cred că “plăcere” sună destul de tentant, aș zice. Citisem pe undeva că în a VI-a au și ei în programă să învețe despre masturbare, homosexuali, trans-sexuali, etc. Vor știi să facă diferența și eventual dacă li se pare interesantă vreuna să-și aleagă o orientare sexuală. 🙂

 13. Camelia 07.04.2017 / 22:09

  Cu educaţia sexuală mulţi o dau de garduri, pentru că habar n’au, educaţie ce trebuie făcută cu răbdare, ajutând junii acneici să înţeleagă frământările sufleteşti nedomolite prin care trec, perioada asta fiind una decisivă pentru fiinţa erotică de mai târziu, legat de adolescenţa asta în care organele micilor armăsari par a avea nevoie doar de sex, că sunt într-o continuă expansiune a virilităţii şi li se pare că ştiu cum e cu treaba asta care se numeşte sexualitate dar n’au habar despre ce se întâmplă cu ei, de unde apetitul sexual care se trezeşte odată cu pubertatea, atunci când încep să trăiască senzaţii nedefinite şi nu prea bine orientate, atunci când tot ce poţi spune despre ei într-un cuvânt care să îi cuprindă, acest cuvânt ar fi mare labilitate psihică şi emoţională, atunci când un vălmăşag de dorinţe pe care le au nu sunt întotdeauna conturate şi nici finalizat

  E greu cu adolescenţa, că’i vârsta atât de copleşitoare prin dizarmoniile ei, prin idealurile de neatins şi prin contradicţii, când junii şi junele aleg la întâmplare şi după fluctuaţii hormonale, agitaţia grăbindu-le începuturile vieţii sexuale care adesea înseamnă nişte tentative nereuşite pentru că din ea lipsesc secvenţele, adică începutul şi sfârşitul, ceea ce fac ei nefiind altceva decât o uşurare, da’n fine, ideea e că educaţie sexuală presupune mult mai mult decât ce îşi închipuie unii.

 14. Camelia 07.04.2017 / 22:11

  Şi am mai zis-o, avortul este o crimă, dar nu sunt pentru interzicerea lui. Lucrurile trebuie preîntâmpinate, ca să nu se întâmple finaluri dramatice.

 15. Lotus 07.04.2017 / 22:27

  Camelia, cred că ești prima blogăriță/comentatoare, dintre cele cu care am avut schimburi de replici pe tema avortului, care să pună boii înaintea căruței și, mai ales, să spună de trăiri sufletești în aceeași frază cu educația sexuală. Lucru pentru care ai toată admirația mea.

 16. Camelia 07.04.2017 / 23:09

  Pentru că totul e legat, dragul meu Lotus, cât despre admiraţia asta, sper să rămână neştirbită.

 17. Lotus 08.04.2017 / 01:39

  Apăi asta-i o speranță pe care o împărtășim amândoi! 😀

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s