Testul buclucaș


Ovidiu Eftimie, blogăr și Chief Executive JDN pe Times New Roman, ne propune un inedit test pentru calcularea inteligenței unui compatriot de-al nostru. Metoda este simplă: pornim de la un IQ maxim de 200, îl întrebăm pe respectivul ce părere are despre situația politico-socială din România și scădem puncte pentru fiecare din situațiile următoare:

test de inteligență

Neavând nimic mai bun de făcut, m-am gândit să aplic și eu acest test, pentru a vedea cât de bine funcționează, și anume avându-l drept subiect chiar pe autorului lui. Cum testul în sine poate fi privit ca o tentativă de analiză socială, iar inteligența românilor este, în opinia aceluiași autor, o cauză directă a situației politice din țara noastră, rezultă că articolul lui Eftimie reflectă părerea lui despre situația politico-socială din România și deci ne încadrăm la precondiții.

Pornim de la un IQ de 200. La punctul 1 scădem 10 puncte, deși poate ar fi mai indicat să scădem 20, deoarece Eftimie a răspuns din proprie inițiativă, fără să-l întrebe nimeni, dar fie, scădem doar 10. La 2 scădem 50 de puncte. La 3 scădem încă 10 puncte (avem o singură mențiune în tot articolul) iar la 4 încă 25. La 5 scădem 65 de puncte (13 cuvinte x 5 puncte). Rezultă un total de 40 de puncte, scor final.

Așadar și prin urmare domnul Eftimie are, conform propriului său test, un coeficient de inteligență egal cu 40. Valoare de la înălțimea căreia nu prea se califică să propună nici un fel de test de inteligență, nimănui.

5 thoughts on “Testul buclucaș

 1. ketherius 07.03.2017 / 06:48

  Cred că nu-i prima oară când mi bine tăcea :Đ

 2. Lotus 07.03.2017 / 07:02

  Și nu va fi nici ultima. 😀

 3. Renata Carageani 07.03.2017 / 19:14

  N-am înțeles nimic. Presupun că e vorba despre un test care te duce în abisul prostiei de la un status mediocru. Cine e Eftimie și ce vrea el?
  Pe urmă mai vorbim.

 4. Lotus 07.03.2017 / 20:48

  Nu este vorba de vreun status. Este vorba de testul descris în articolul de pe blogul lui, spre care am pus link. Intră pe al doilea link și vezi. Iar mai mult decât din virtual nu-l cunosc nici eu (dar e relativ cunoscut prin blogosferă).

  L-am taxat pentru că, răsfoindu-i blogul, am considerat că merită taxat la capitolul ăsta, pentru modul zic eu reducționist, plat, superficial în care privește lucrurile și oamenii.

 5. Camelia 08.03.2017 / 00:38

  Cel mai reprezentativ, Eftimie ăsta, nu ştiu pentru ce sau cine, dar sigur e cel mai.

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s