Cum se numește floarea care te poate ucide în 30 de secunde


Planta adusă de Roy de pe câmp săptămâna trecută a fost în sfârșit clasificată. Botanista i-a dat numele de „P225-Hepa”, de la asemănarea acesteia cu florile din genul Hepatica. Pare frumoasă și inofensivă, nu-i așa? Totuși, asemănarea este de suprafață. După analiza de laborator, chimista a spus că extractul de frunze verzi ale acestei plante, tratat cu azot și expus la soare, emite niște vapori care, dacă sunt inhalați, pot aduce un adult în stare de inconștiență în 30 de secunde.

hepatica

Linda a mai spus că în condițiile atmosferice de la suprafață emisia acestei substanțe gazoase este nesemnificativă, așa încât mirosirea florii nu ar trebui să ne îngrijoreze. Dar cine poate ști cu siguranță? Eu personal nu mai am încredere în ceilalți, și nu mi-e frică să scriu acest lucru, chiar dacă toți vor citi. În fond, chimistul și medicul au cunoștințele și instrumentele prin care, dacă vor, se pot dispensa de oricare dintre noi, fără să lase vreo urmă. Iar treaba mea este să scriu.

Diagnosticul oficial pentru Roy a fost că nu P255 i-a cauzat erupțiile cutanate și febra, ele nefiind rezultatul atingerii vreunei mostre de la sol, ci o alergie la aerul bogat în argon pe care îl respirăm. Cel puțin afirmațiile acestea par să se fi probat, deoarece, între timp, starea lui Roy s-a îmbunătățit considerabil, deși este încă la pat, dar rămânem în continuare fără nici o explicație pentru simptomele fizice bizare și stările de depresie pronunțată pe care le experimentăm.

Au trecut 7 luni de când am pus piciorul pe Arcadia, cum ne-a plăcut s-o numim, iar viața aici este cu mult diferită de ce ne așteptam inițial. Timpul se scurge foarte greu și privirea ridicată spre cer nu întâlnește nici un răspuns. Pe sol, fiecare zi este o nouă provocare și uneori te întrebi care este adevăratul dușman: pericolele ce te așteaptă dincolo de poarta exterioară sau paranoia și tensiunile tot mai mari dintre noi. Celor din afara bazei li s-au adăugat, acum, mirosurile otrăvitoare.

Citește și:

Primul deces. Entuziasmul a scăzut, încep să apară semne de întrebare. (7 vizualizări)

Trei luni în spațiul cosmic. Formele mirifice pe care le poate lua praful și gazul stelar. (8 vizualizări)

Dezvăluiri senzaționale: de ce guvernul a ținut secret programul TERRA-2 sau ce generație vrem să creștem? Zece motive pentru care alegerea unei prostituate în locul unui jurnalist ar fi profund imorală și neinspirată. (850 milioane vizualizări, premiul Pulitzer)

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s